rengöringstips för att städa lägenheten

Städtips för att städa lägenheten så du får din depositionsavgift tillbaka

När du flyttar ut ur en lägenhet borde det alltid vara ditt mål att inte bara få din depositionsavgift tillbaka, utan också att lämna lägenheten i så gott skick att du bibehåller ditt goda rykte som hyresgäst.

Städa lägenheten så att du kan lämna efter dig en ren bostad samt ett gott rykte

Denna artikel listar rengöringstips som du kan följa för att lämna efter dig en ren lägenhet samt ett gott rykte. Kontakta vår städfirma i Burlöv om du behöver städhjälp till ett billigt pris!

Rensa väggarna

Att ta bort alla häftklamrar och spikar från väggarna och fylla igen hålen är ett bra ställe att starta ditt flyttstäd. De flesta hyreslägenheter har vita väggar och är enkla att spackla och fylla igen spikhål. Torka bort all smuts, märken och fläckar.

Rengöra badrummen

En fullständig städning av dina badrum är nödvändigt innan du flyttar ut. Toaletter, handfat och duschar bör saneras och golven moppas. Alla bänkskivor bör lämnas utan minsta fläck samt speglar och glas skinande rena.

Gå grundligt igenom köket

Fettfläckar och matlagningsrester måste torkas bort om du vill få din depositionsavgift tillbaka. Om hyresvärden måste utföra något av detta ”smutsiga arbete” istället för dig, räkna med att debiteras för det genom att de tar från sin depositionsavgift. Ugnen bör skrubbas och spishällar samt kylskåp ordentligt rengöras. Glöm inte att torka ur dina skåp när de har rensats på saker. Bänkskivorna ska lämnas rena och fria från smulor samt beläggningar när du drar dina händer över dem. Moppa sedan golvet igen.

Glas och fönster måste putsas

Glasdörrar och fönster bör rengöras, liksom persienner och eventuella fönstermarkiser. Dessutom bör glaslampor och takfläktar städas fria från damm och beläggningar.

Rensa ur klädskåp och skåp

Se alltid till att garderoberna, kappskåpen och eventuella korridorer är helt tömda på saker. Lämna inte något efter dig eftersom hyresvärden sannolikt kommer att debitera dig för borttagning av detta. Kontrollera alla skåp en sista gång innan du ger tillbaka dina nycklar.

Dammsug och fläckbehandla heltäckningsmattor

Slutligen i flyttstädet så bör du dammsuga och ta bort fläckar från din matta. När den utsedda inspektören utför sin genomgång kommer de nygjorda linjerna efter dammsugaren som syns på mattan gå långt för att imponera med din städning hos honom.

Ta bilder

Innan din slutgiltiga inspektion och återlämnandet av dina nycklar, ta bilder av din rena lägenhet om det eventuellt skulle behövas i framtiden. Misstag har begåtts i liknande situationer då personer inte fått tillbaka sin depositionsavgift, och det är en bra idé att ha bevismaterial i sådan eventuell situation.

Ett av de viktigaste stegen att ta för att få tillbaka din depositionsavgift är att du är närvarande vid den slutgiltiga genomgången och bevittnar när de godkänner din städning. Om det fanns någon skada vid inflyttningstillfället, eller om du själv åstadkommit något, se till att du får det på papper under genomgången. När besiktningen är klar be om en kopia av rapporten innan du går därifrån.

Genom att följa dessa steg har du den bästa chansen att få din depositionsavgift tillbaka och lämnar dessutom ditt goda rykte intakt som hyresgäst.